Keuze maken

Keuze maken kan hard zijn. Voor me is het bijna altijd hard, want ik wil zo graag allebei hebben tussen twee dingen. In de laatste week van Februari twijfelde ik me tussen het kiezen van Kobo Plus abonnement en Scribd. Natuurlijk komt beide keuze niet zonder gebrek. Beide abonnementen liepen op 29 Februari af.

Scribd heeft brede keuze van e-books. Ik heb Handmaid’s Tale van Margaret Atwood op Scribd app gelezen en nu heb ik The King’s Curse van Philippa Gregory op mijn e-books plank, maar ik ben nu Hannelore van Frank Krake aan het lezen. Scribd is leuk als je veel leest, en ook Kobo Plus, maar Scribd boeken moet je op je mobiel of tablet lezen. Ik heb Kobo Aura 2 e-reader en ik kan Scribd e-books niet op mijn e-reader lezen. Ook heeft Scribd geen Nederlandse taal, maar Scribd heeft wel Indonesische e-books!

Kobo Plus heeft alle boeken van Nicci French, in het Nederlands vertaald en mijn doel is alle boeken van Nicci French lezen. Op een e-reader lezen is prettiger. Ik heb dan geen pijn in mijn ogen. Kobo Plus heeft meer Nederlandstalige e-books op de plank.

Nu is het Maart. Wat is mijn keuze? Ik heb besloten om een kans te geven voor beide diensten. Ik heb beide verlengd, hoewel beide diensten nu op ‘slaapstand’ zijn omdat ik Hannelore aan het lezen ben. Dit boek heeft op dit moment nog geen e-book versie. Ik heb het gekocht bij plaatselijke Libris boekhandel.

Ik denk dat ik volgende maand (April) mijn Scribd ga opzeggen. Uiteindelijk winnen mijn ogen de keuze. Op mijn iPad of iPhone een e-book urenlang lezen is net mishandelen van mijn ogen. Niet alleen dat ik moeite heb met ver te zien, maar ook doet het pijn.