Denken aan Vrijdag – Nicci French

Als ik aangegeven heb in mijn vorige boek recensie over de vierde Frieda Klein serie dat ik Sandy irritant vond, is hij in deze serie juist de moordslachtoffer. Als de politie Frieda’s naam op de ziekenhuis band van Sandy’s pols vinden, wordt Frieda Klein een verdachte. Samen met Hal Bradshaw die haar nooit mag, maken de politie een samenvatting van Frieda’s leven, dat niet goed in de oren klinkt, en dat is, dat Frieda psychische aandoening zou kunnen hebben. Zij verhoren Frieda, die in de rechtszaak moet verschijnen. Helaas behandelt Karlsson Frieda’s zaak niet; Inspecteur Hussain en haar partner Bryant zijn niet alleen gefocust op Frieda, maar zij doen ook wat mensen van de politie altijd doen: mensen irriteren. Frieda rent weg en verandert haar uiterlijk.

Als vorige serie zich verdiept in Frieda’s leven, gaat deze serie over Sandy’s leven. Tijdens het lezen was er een moment wanneer ik dacht dat nog een bekende van Frieda vermist en vermoord zou zijn omdat de plot dan ernaar bleek te wijzen. De spanning in het verhaal is in de vorm van gesprek, vooral tussen de rechercheurs en de potentiële verdachten. En vooral tussen hun en Frieda. Het verhaal blijft tot het einde spannend!

Denken aan Vrijdag
Category:
Author:
Genres: ,
Publisher:
Page Count: 336
Uit de Thames wordt het lijk van een man met doorgesneden keel gevist. Hij is onherkenbaar, want hij heeft al een tijd in het water gelegen. Het enige aanknopingspunt is een ziekenhuisbandje om zijn pols met daarop de naam Frieda Klein. Algauw blijkt dat psychotherapeute Frieda Klein een wel erg persoonlijke band met het slachtoffer had en wordt ze als de belangrijkste verdachte van het misdrijf gezien. Frieda heeft vanwege haar verleden weinig goodwill bij…