Donderdagskinderen – Nicci French

In deze serie maken wij beter kennis met Frieda Klein. Het brengt ons terug naar de geboorteplaats van haar in Braxton waar de moorden gepleegd zijn. De moorden zijn wel in een vorm van zelfmoord, de plaatselijke politie wisten niet eens dat zij vermoord zijn.

Het begint met een visite van een oude schoolgenoot Madeline aka Maddie, die Frieda om hulp vroeg voor haar dochter, Becky. In de sessie vertelt Becky Frieda dat zij verkracht is en dat haar moeder haar niet gelooft. Frieda moedigt haar aan om aangifte te doen bij de politie. Frieda komt ook erachter dat Becky’s verkrachter dezelfde man is die Frieda 23 jaar terug had verkracht. Maar voordat Becky naar de politie kunt gaan, treft Maddie haar dood in haar huis. Zij heeft zichzelf opgehangen. Iedereen denkt dat zij zelfmoord heeft gepleegd, behalve Frieda. Maddie geeft de schuld aan Frieda omdat zij Becky heeft aangemoedigd een aangifte te doen.

Er zijn, als gewoonte, gebeurtenissen die niets met de moord te maken hebben; Namelijk het gedoe tussen Frieda en haar vriend Sandy. In de vorige serie (Wachten op Woensdag) heeft bijna elk eind van de hoofdstukken een liefdestekst van Sandy, dat ik irritant vond. In deze serie was ik zo blij toen Frieda hem uitmaakte. Wat een irritant mens, die Sandy. Haar moeder is ook irritant. Zij is ook een arts geweest en is een lastige vrouw als zij naar de dokter moet, maar gelukkig stemt zij toe om samen met Frieda naar de dokter te gaan.

Het einde van het verhaal is een beetje versneld, vind ik, want Frieda kunt plotseling de dader spotten. Dean Reeve is ook onzichtbaar aanwezig in deze serie. Deze serie is niet heel erg spannend, maar wel interessant. Vandaar dat ik het maar 4 sterren geef. Maar het is ook geen saai verhaal.

Donderdagskinderen
Category:
Author:
Genres: ,
Publisher:
Page Count: 384
Wanneer een oud schoolvriendin bij Frieda Klein aanklopt omdat de problemen met haar onhandelbare dochter haar boven het hoofd groeien, besluit Frieda haar te helpen. De gesprekken die Frieda met Becky heeft, roepen herinneringen bij haar op. Ze raakt er langzamerhand van overtuigd dat hun hetzelfde is overkomen; sterker nog, dat zij beiden slachtoffer zijn van dezelfde dader.