De Dag van de Doden – Nicci French

Erg triest! Nu moet ik echt afscheid nemen van Frieda Klein, Josef en Alexei Morozov, Malcolm Karlsson, Chloë en Olivia Klein, Yvette Long, Reuben McGill. Vorig jaar was echt mijn Nicci French’s jaar want ik begon al de boeken achter elkaar te lezen. Mijn eerste kennismaking was”Tot het Voorbij Is” en ik vond het een schitterend verhaal. Natuurlijk had ik over Nicci French al eerder gehoord, maar heb pas vorig jaar de gelegenheid gehad om hun boeken te lezen.

Donderdagskinderen – Nicci French

In deze vierde serie van Frieda Klein maken wij meer kennis van dr. Frieda Klein zichzelf en het brengt ons naar de geboorteplaats van Frieda, waar de moorden gepleegd zijn.

Niet heel spannend maar wel interessant!

Perfecte Resten – Helen Fields

Ik heb een tijdje willen rusten van misdaadserie, daarom heb ik De Tatoeëerder van Auschwitz gepakt. En ik heb mijn eigen lijstje van welke boeken ik per week lees. En dan dacht ik dat ik rust heb gehad, en daarom begon ik Perfecte Resten te lezen omdat dit boek op mijn next-to-read boek lijstje is geschreven, niet wetend dat het me een nachtmerrie zou bekosten. Dit boek is….geweldig!! Zo geweldig dat ik tussendoor even moest gaan rusten omdat het eng is.

Wachten op Woensdag – Nicci French

Dit derde boek uit Frieda Klein series is veel beter dan het tweede boek. Het heeft ook meer pagina’s. Net als altijd heb ik dit gelezen op mijn Kobo omdat ik een Kobo Plus abonnee ben.

Het verhaal heeft veel spannende en grappige plots. Ik heb het met plezier gelezen!

Blauwe Maandag – Nicci French

I’ve decided to write in Dutch because there are texts that probably don’t sound that hilarious when translated to English as I’ve read the Dutch language version of this book. Ik had dit boek al een tijdje op mijn TBR boekenplank gezet, maar ik heb telkens andere boeken van de schrijversduo gekozen omdat ik hun overige boeken eerst wilde aflezen. Dit boek is namelijk een serie. Ik had al heel lang geen series gelezen. Harry Potter? Ja, leuke series! Maar ik heb de films wel gezien en heb alleen het derde boek gelezen. De laatste tijd dat ik een hele series had afgelezen was lange tijd geleden toen ik nog op basisschool zat, namelijk de hele Japaanse stripboeken (manga) van Candy-Candy, Kungfu Boy, Rose of Versailles, Panic, Mari Chan, Kobo Chan, Doraemon en Sailor Moon; Maar ik heb ook de complete series van Goosebumps afgelezen, die had ik als verjaardagscadeau van mijn ouders gekregen. Het boek begint met een gebeurtenis uit het jaar 1987. Rosie en haar zusje Joanna liepen samen vanuit school naar huis. Rosie was 9 en Joanna was 5. Rosie was ondertussen Joanna kwijtgeraakt, maar dacht toen nog dat Joanna al sneller naar huis is gegaan totdat hun moeder, Deborah Vine haar vroeg waar Joanna was. In paniek keerden zij terug de straat op, maar zij was nergens te bekennen. Ze gingen naar het politiebureau toe en werden ondervraagd om meer informatie uit te kunnen halen die hun kon helpen bij de zoektocht. Joanna is echter nooit gevonden. Toen Rosie naar de universiteit ging, veranderde zij haar naam in Rosalind Teale uit schuldgevoel, schaamte en verdriet. Hedendaagse Londen Frieda Klein Zij liep door de straten in Londen om 02:50 ‘s nachts. De politieagenten in een geparkeerde patrouillewagen zagen haar lopen en ze vroegen of alles in orde was. Maar zij zei niets en liep door. Carrie en Alan Dekker De echtpaar had een kinderwens, maar konden geen kinderen krijgen. Carrie vond het niet erg om een kind te adopteren, maar Alan wilde graag en kind van zijn eigen zaad maar dat kan hij haar niet schenken omdat het zwak was en dat zat hem dwars. Alan kreeg Reuben McGill toegewezen voor een psychiatrische sessie. Maar Reuben bleek niet naar hem te luisteren. Alan liep boos weg en diende een officiële klacht in, daarom verving Frieda Reuben. Michael Faraday is vermist. Alan vertelde dat hij droomde een kind te willen hebben met rood haar en sproetjes, wat voldoet aan de omschrijving van het vermiste kind. Frieda besloot de politie te informeren en hun te helpen bij het onderzoek. Toen Alan Dekker een gesprek met Frieda op haar praktijk had, is de kamer plotseling gehuld in een wolk van wit stof; Iemand is door het plafond heen neergevallen. Het was een man die vroeg welke verdieping hij zich bevond nadat hij overeind is gekomen, alsof zijn val niks voorstelde, en hij stelde zich voor, ‘ik ben Jozef Morozov’. De schrijversduo heeft op een komische manier een nieuwe personage geïntroduceerd….

De Bewoonde Wereld – Nicci French

Dit boek is, net als een paar van Nicci French’s boeken, erg ongeloofwaardig al dan is het verhaal wel spannend. Abbie Devereaux heeft geheugenverlies. Een stukje van haar leven is weg, namelijk wat zij vlak voordat zij ontvoerd is had gedaan en een paar van haar vrienden zijn vreemdelingen voor haar geworden. Zij kreeg elke keer,”dat had je toen ook gezegd” moment. Toen zij ontvoerd was kon zij niet douchen, rook zij naar plas en poep, at zij ook een pap. Toen zij ontsnapt is ontmoette zij arts en een politie die Jack Cross heette. Jack Cross is heel bezorgd over haar en wist dat zij ontvoerd is, maar hij kon haar niet verder helpen omdat zij niet eens kon herinneren waarom zij ontvoerd is en wie allemaal ontvoerd zijn. Het gedeelte van haar ontsnapping vind ik gebrekkig, want, als ik ontvoerd ben, ik naar plas en poep ruik, ik meteen wil gaan douchen, maar Abbie deed het niet en het ziekenhuis onderzocht haar zonder haar te laten douchen. Stinkerd. Net als al Nicci French’s boeken gelooft de politie de hoofdpersonage niet en het is de hoofdpersonage die zelf politiewerk moet doen. Het geeft me alleen het idee dat Britse politie tegen werkt en lui zijn. Op het eind van het verhaal weet ik nog steeds niet waarom Abbie ontvoerd is, waar die man haar eigenlijk heeft leren kennen en wat zijn motief is om de vrouwen te ontvoeren. Het lijk van Jo is ook niet gevonden en het was Abbie zichzelf die tegen Ben heeft gezegd dat Jo overleden is. Niet de politie.

De Rode Kamer – Nicci French

Kit Quinn, die ingehuurd is door de politie kreeg een litteken door een man die haar heeft aangevallen, Michael Doll. Meneer Doll is bij één moord betrokken: Read more