Perfecte Resten – Helen Fields

Ik heb een tijdje willen rusten van misdaadserie, daarom heb ik De Tatoeëerder van Auschwitz gepakt. En ik heb mijn eigen lijstje van welke boeken ik per week lees. En dan dacht ik dat ik rust heb gehad, en daarom begon ik Perfecte Resten te lezen omdat dit boek op mijn next-to-read boek lijstje is geschreven, niet wetend dat het me een nachtmerrie zou bekosten. Dit boek is….geweldig!! Zo geweldig dat ik tussendoor even moest gaan rusten omdat het eng is.

Het gaat om de vermiste vrouwen Elaine Buxton, Jayne Magee en andere vrouwen. Inspecteur Luc Callanach en zijn collega Ava Turner onderzoeken de plaats delicten, niet verwachten dat de dader iemand is die in hun vriendenkring rondhangt.

Wat ik geweldig vind van dit boek is dat wij als lezers wel weten wie de dader is, maar inspecteur Callanach en Turner niet. In het begin van het verhaal gaan de hoofdstukken om en om tussen politiewerk en de dader. Dus, een hoofdstuk spannend, de volgende minder spannend. De twee verhalen komen uiteindelijk bij elkaar. Hoe zorgvuldig en perfect de dader ook te werk gaat, heeft hij toch een fout gemaakt door een belangrijke persoon te ontvoeren.

De schrijfstijl van Helen Fields vind ik creatief en bedachtzaam. Hier is een exemplaar daarvan:

Foto’s van kinderen die ze aan de muur had hangen, van wie je zou denken dat het haar kinderen waren als je niet had geweten dat het neefjes en nichtjes waren.

Dit boek is de eerste serie van D.I. Callanach. Bookchoice heeft de tweede serie in het aanbod voor October, vandaar dat ik ook de eerste begon te lezen. Dit boek had ik ook ooit van Bookchoice kunnen downloaden.

Over D.I. Callanach: van het verhaal krijg ik een idee dat Luc Callanach een knappe man is, omdat het verteld is dat hij ooit als fotomodel in Frankrijk heeft gewerkt. Al wilde de schrijfster wel laten zien wat voor iemand Callanach is, heeft zij niet overdreven geschreven als hoe Läckberg had gedaan.

Het is een geweldig verhaal! Niet zonder waarschuwing: als je een fobie hebt voor tandarts wordt het verhaal twee keer enger. Dit boek bezorgt mij: nachtmerrie, een opluchting, maar ook nagelbijten. Mijn eerste opluchting is toen de zaak van de kloosternonnen opgelost is (een bijzaak los van de zaak van de vermiste vrouwen).

Hierbij is de samenvatting

Perfecte resten van Helen Fields is het eerste deel van deze veelbesproken Schotse thrillerserie over inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach. Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh. Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden…

Ik zou zeggen, pak een warme koffie/chocomelk/thee, zit op een lekkere bank en begin te lezen. Een aanrader!!

Perfecte Resten
Category:
Author:
Genres: ,
Publisher:
Page Count: 416
Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh. Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava…