Wachten op Woensdag – Nicci French

Eerst moet ik wel zeggen dat ik weer in de war raak over welke taal ik wil gebruiken op deze site. En ik begrijp dat het verwarring is voor de lezers (als ik lezers heb, tenminste). Misschien moet ik gewoon Nederlandse taal gaan gebruiken op deze site en dan in het Engels een review schrijven op mijn andere blog. Ik kan wel Engels blijven gebruiken hier, maar ik heb een probleem: de boeken die ik lees zijn meestal in het Nederlands en er zijn wel anecdotes/paragraaf/enz die mijn speciale aandacht heeft getrokken omdat ze bijvoorbeeld grappig klinken in het Nederlands, maar misschien ook weer niet in het Engels.

Ik heb een betere kennis gekregen over Frieda Klein na het lezen. Zij praat niet graag over haar prive leven en zij klinkt stoer, maar tegelijkertijd is zij ook wel lief. Iedereen zoekt een soort van veiligheid bij haar en haar huis is een soort weeshuis geworden omdat zij niet alleen Chloe in het huis had maar ook Ted, Judith en Dora, die niet bij tante Louise Welles wilden Logeren. De mensen om haar heen maakten zich ook zorgen over haar omdat zij weinig sliep en at. In dit serie begon Frieda meer bereikbaar te zijn op haar mobiele telefoon dat Karlsson zich verbaasde toen zij zijn oproep antwoordde.

Deze Frieda Klein serie gaat over Ruth Lennox, die dood aangetroffen is in haar huis. Zij en haar man Russell hebben samen drie kinderen: Ted, Judith en Dora Lennox. Het blijkt dat Ruth een dubbelleven heeft gehad. Deze serie gaat ook over de vermiste kinderen, los van de zaak van Ruth Lennox en deze zaak is meer gruwelijker dan die van Lennox.

Over karakters gesproken zal ik proberen te beschrijven met mijn eigen woorden.

  • Chloe is Frieda’s nichtje, de dochter van haar broer. Zij heeft thuis veel problemen omdat haar ouders gescheiden zijn: haar vader is een alcoholist, haar moeder ook maar zij verwaarloost haar huis en heeft een vriendje dat Chloe niet mag, en daarom logeerde Chloe bij Frieda.
  • Ruth Lennox: een perfecte moeder, erg zorgzaam en mensen van buiten hadden niet verwacht dat zij haar man al tien jaar lang heeft bedrogen. Zij sprak elke Woensdag af met haar minnaar in het geheim. Samen hebben zij een appartement gehuurd voor hun avontuurtjes. Als zij en haar minnaar op het publiek tegenkwamen, deden zij alsof zij elkaar niet kenden.
  • Russell Lennox: het werd niet zoveel verteld over hem. Hij is een beschermende vader die niks over de affaire van zijn vrouw had geweten.
  • Ted Lennox: de oudste van Lennox. Hij was een stoere jongen totdat de waarheid begon ontdekt te worden.
  • Judith Lennox: ik vind haar een domme puber. Ik kon steeds niet geloven dat zij de moordenaar van hun moeder koos te verdedigen in plaats van,’hey! Je hebt mijn moeder vermoord!!!’
  • Dora Lennox: een lief kind dat haar ouders mistte.
  • Yvette Long: werkt bij de politie. Zij werkt samen met inspecteur Malcolm Karlsson. Ik denk dat zij verliefd is op Karlsson dat zij geirriteerd werd als zij Frieda tegenkwam omdat Karlsson zich meer zorgen bleek te hebben aan Frieda. Yvette is zelf een irritante inspecteur. Ik zou haar vooraal vermijden als zij ongesteld is.
  • Hal Bradshaw: een zielige maar irritante inspecteur. Zo arrogant! Ik ben blij dat zijn huis verbrandt is!
  • Ruben McGill: een alcoholist.
  • Josef Morozov: een lieve Ukrainse man die Frieda heel veel heeft geholpen. Iemand die niet zeurt als iemand zijn hulp nodig heeft.

Ik ga niet alle karakters vertellen. Er zijn wel wat plots die ik wat grappig vind:

’Je moet met iemand praten,’ zei Frieda.

’Ik praat toch met u?’

Frieda zuchtte. Haar hoofd bonkte van vermoeidheid. ‘Iemand anders, bedoel ik.’

Deze volgende plot is over Jim Fearby:

Naast haar stond een man die op een vale roofvogel leek. Hij had een paar plastic tassen bij zich waar dossiers uitpuilden en in zijn andere hand had hij een bandrecorder. Het kwam niet in Karlsson op dat hij en Frieda samen waren. Er liepen wel vaker geobsedeerde figuren het politiebureau binnen die de stoicijnse dienstdoende agent achter balie van bizarre complotten op de hoogte kwamen stellen.

Een goed boek! Een aanrader!

Wachten op Woensdag
Category:
Author:
Genre:
Publisher:
Page Count: 496
Als het tienermeisje Dora Lennox op woensdagmiddag uit school komt treft ze de voordeur van het huis open aan. Hoewel de auto op de oprit staat, is het stil in huis. Dan doet Dora een verschrikkelijke ontdekking: haar moeder Ruth ligt op de grond, vermoord. Maar wie zou een doodgewone huisvrouw willen vermoorden? En waarom?