Medeplichtig – Nicci French

Dit boek is niet heel spannend, maar ik was toch benieuwd naar wat Bonnie zou doen.

Bonnie heeft het lijk van Hayden op de grond gevonden. Zij had kneuzingen en wist niet wat er gebeurd is die avond. Zij belde Sonia op met de hoop dat zij haar kon helpen. Waarmee? Dat wist zij niet goed. In plaats van politie te bellen gingen zij het lijk dumpen.

De ervoor hoofdstukken vind ik nogal saai en te langdurig zonder genoeg spanningen. Ik heb het boek binnen vijf dagen uitgelezen omdat ik lange pauze tussendoor heb gehad en ik dacht om het over te slaan, maar ik heb toch besloten om het af te lezen omdat ik wilde weten hoe het zou eindigen.

Hoe het eindigt is een teleurstelling. Vanaf het begin wisten wij wel dat Bonnie zowieso een medeplichtig is; Ik denk dat de schrijversduo de hoofdpersonage niet wilde “doden”, of in dit geval, niet de gevangenis in wilde sturen want het zou dan net als “doden” zijn.

Medeplichtig
Category:
Author:
Genre:
Publisher:
Page Count: 318
Bonnie staat in een appartement, tussen omvergegooide meubels en kapotgesmeten spullen. Ze heeft kneuzingen in haar hals en op de grond ligt het levenloze lichaam van een man. Bonnie kan het niet laten: ze knielt bij hem neer en raakt hem nog één keer aan voor ze het appartement verlaat. Zij heeft hem liefgehad. Even later belt ze vanuit een telefooncel een vriendin op, die ze vraagt haar te helpen de sporen uit te wissen…